Virusul mortal a întârziat să-şi ancoreze rădăcinile în Africa, în comparaţie cu alte părţi ale lumii, dar a ucis lideri din întreaga regiune, relatează nation.africa.

Patru state membre ale Comunităţii de Dezvoltare a Africii de Sud (Sadc) au pierdut în total 10 miniştri de cabinet în faţa Covid-19 în doar două săptămâni. Zimbabwe a pierdut patru, în timp ce Malawi a pierdut doi. Eswatini a pierdut doi miniştri de cabinet şi un prim-ministru din cauza pandemiei în ultimele două săptămâni. Africa de Sud a pierdut unu.

Malawi.  Pe 12 ianuarie, preşedintele Malawi, Lazarus Chakwera, a declarat o stare de dezastru într-o scrisoare adresată naţiunii, pronunţată la câteva ore după ce doi miniştri ai cabinetului au murit din cauza Covid-19, pe fondul unei creşteri a infecţiilor.

Ministrul transporturilor Sidik Mia şi ministrul administraţiei locale Lingson Berekanyama au cedat amândoi în primele ore ale zilei de marţi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

Domnul Chakwera, în discursul său, a numit decesele o „pierdere incalculabilă”.

Fostul guvernator al băncii centrale din Malawi, Francis Perekamoyo, şi secretarul principal în Ministerul Informaţiei, Ernest Kantchentche, au murit, de asemenea, de boală, a spus guvernul.

mai mult la   /www.bursa.ro/

Lasă un răspuns